Próbáljunk meg összeállítani egy Google kompatibilis Privacy Policy-t! Reményeim szerint ez most egy erősen interaktív bejegyzés lesz, várom a javításokat, kiegészítéseket, és végül remélhetőleg majd egy hivatalos megerősítést is...

Mint ahogy már bizonyára tudjátok, az Adsense rendszer felhasználási feltételei változtak. A legnagyobb újdonság, hogy minden résztvevőnek rendelkeznie kell egy Privacy Policy-val, melyben a látogatók tudtára hozza, hogy az oldalon levő tevékenységeiről különböző módon adatokat gyűjt, és azt felhasználja a Google.

Legyen ez az első verzió, vázlat:

Az oldalt üzemelteti: xy

Az oldal látogatóiról adatokat gyűjt a web szerverünk, úgymint ip cím, böngésző típusa, beállításai, látogató országa/városa, előző látogatott oldal domain címe. Az üzemeltető statisztikai összegzést készít a rögzített adatokból, ezen kimutatások végeredménye csak statisztikai formában készülhet el, mely nem alkalmas egyedi azonosítókhoz való kapcsolására. Amennyiben ezt nem szeretné, a böngészője beállításaival ezt megakadályozhatja, ennek pontos módjáról kérem tájékozódjon a böngészője súgójában.

Az adatok tárolásánál mindig a lehető legnagyobb biztonságot alkalmazzuk,hogy ezek harmadik személy, illetve illetéktelenek kezébe ne kerülhessenek.

Az oldalon az Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer adatokat gyűjt a hirdetésre kattintó felhasználókról azért, hogy ne zavaró, hanem Önöket érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.

Amennyiben bármilyen kérdése van, kérem írjon nekünk a xy címre.


Vélemény, ötlet, javaslat, javítás?

Alapvető célként szerintem lőjük be azt, hogy a lehető legegyszerűbb legyen, amit majd természetesen mindenki kiegészíthet a saját oldala sajátosságainak megfelelően!