A keresőoptimalizálás kétségkívül egyik legfontosabb eleme a külső linkek számának maximalizálása

Ez elsőre nem is tűnik olyan komoly feladatnak, de ha valaki beleveti magát, akkor hamar rájön, hogy ez mégsem olyan egyszerű. Hiszen rengeteg munkát, időt vesz igénybe a megfelelő oldalak felkutatása, a kapcsolatfelvétel a webmesterekkel stb. Természetesen léteznek különféle praktikák, melyek megkönnyítik a folyamatot, most egy ilyesmi rendszer indul útnak, át is adom a szót Merras-nak, aki bemutatja a rendszert:

Jópár hete tettünk közzé egy felhívást ebben a blogban, amikor tesztelőket kerestünk egy keresőbarát linkcsere rendszer tesztelésére. A mai napon indul el nyilvános beta teszt jelleggel a linkcsere.hatekonyan.hu oldalon egy olyan rendszer, melyben jelenleg a résztvevő webmesterek könnyedén tudnak linket cserélni egymással - később pedig fizetős linkhirdetések vásárlására és elhelyezésére is lehetőség nyílik majd.

Külföldön nem számítanak újdonságnak a hasonló szolgáltatások: vannak linkhirdetések elhelyezésével foglalkozó ügynökségek is, meg különböző, automatizált linkcsere rendszerek is.

A linkcsere.hatekonyan.hu azonban két okból is számot tarthat a figyelmetekre: egyrészt, meg a fizetős linkvásárlás és az ingyenes linkcsere egy azon rendszeren belül megoldható; illetve - remélhetőleg - sok-sok magyar nyelvű honlap is megtalálható lesz benne, míg másutt értelemszerűen inkább az angol vagy német nyelvű tartalmak dominálnak.

De mit is értünk LINKCSERE alatt ebben a rendszerben? Nálunk a linkcsere nem azt jelenti, hogy két webmester megállapodik abban, hogy mindketten kitesznek egy linket, ami a másik lapjára mutat.

Bár az ilyen típusú linkcserék is feltétlenül hasznosak a keresőoptimalizálás szempontjából, a tény az, hogy a keresőmotorok, mint pl. a Google, kevesebbre értékelik ezeket - nyilvánvalóan jobb az, amikor Rád linkel valaki, anélkül, hogy viszonoznod kellene ezt a szívességet.

Amikor elgondolkodtunk a mi linkcsere rendszerünkön, akkor az volt a célunk, hogy:

a., egyirányú linkeket tudjanak szerezni a webmesterek, amik az oldalukra mutatnak - anélkül, hogy nekik is vissza kelljen linkelniük

b., ugyanakkor mégis megmaradjon valamiféle kölcsönösség a rendszerben.

Ezért azt találtuk ki, hogy mindenki, aki csatlakozik a rendszerhez, csatlakozáskor kap egy bizonyos kreditmennyiséget - jelenleg, a tesztelés idején ez 50 kredit.

Ezekből a kreditekből vásárolhat magának linkeket azokon a honlapokon, amik szintén csatlakoztak a rendszerhez, és megjelenítenek ilyen ingyenes (kredites) linkhirdetéseket.

Ekkor a kreditek levonódnak a vásárló "számlájáról", és (jutalék levonása után) jóváíródnak a megjelenítő számláján. Aki ezeket a krediteket felhasználhatja arra, hogy bármely más csatlakozott honlapon vásárolhasson magának linkhirdetést.

Krediteket tehát alapvetően úgy lehet szerezni, hogy megjeleníted mások hirdetéseit a saját oldaladon.

Ezzel tehát mindkét feltételnek eleget tettünk: a linkek egyirányúak maradnak (hacsak egyesek úgy nem döntenek, hogy kölcsönösen vásárolnak linkeket egymás oldalain - de úgy vélem, ezt sokkal célszerűbb a LinkStore rendszerétől függetlenül intézni); ugyanakkor a hirdető is "fizetett" valamivel, és a megjelenítő is kapott valamit cserébe, tehát megmarad a kölcsönösség elve is.

A jelenlegi nyilvános beta tesztre 4 hetet számolunk - addig a fizetős linkvásárlás, linkeladás nem működik. A későbbiekben lesz lehetőség pénzösszeg feltöltésére, és fizetős linkek vásárlására is.

Nagyvonalakban ez a történet, de persze még lehetne oldalakon keresztül írni a részletekről, de sokszor a kevesebb több! :)  Annyi megjegyzést még mindenképpen hozzáfűznék, hogy a belinkelt partneroldal az enyém, így ez az írás reklámnak is tekinthető valahol, de most sem és a jövőben sem fogom feleslegesen „fényezni" ezt a rendszert, az őszinte kritikának mindig helye lesz itt. Így már most nagyon fontosnak tartok elmondani, hogy csodát senki se várjon az egésztől, ez egy eszköz, ami megfelelő kezekben működhet csak jól. A linkcsere csak akkor lehet igazán hatékony, hogyha megtaláljuk a megfelelő oldalakat, így nagyon fontos, hogy ne agyra-főre helyezzük el a linkeket. Ez természetesen nem csak a LinkStore-ra, hanem általánosságban is igaz! Rögtön ajánlok is egy kis házi feladatot, szerintem ezt minden leendő tagnak kötelező elolvasni! Akinek pedig ezen kívül még segítségre van szüksége, tanácsokat kér, az dobjon egy e-mailt!